Katja Alieva Photography

Katja Alieva Photography

300 effekt

PhotoshopPosted by Katja Alieva Sat, May 22, 2010 23:29:10

Jeg fik forleden genset den superfede film "300", som jo også har et rigtigt lækkert look.

Jeg kan godt lide at lure detaljer bag om filmen på imdb.com og var derfor også inde og kigge på denne films trivia. Der skriver de blandt andet:

The unique look of the film was produced in post-production by using an effect nicknamed "the crush". As producer Jeffrey Silver explains on the film's official website - "you crush the black content of the image and enhance the color saturation to change the contrast ratio of the film."

Jeg synes producentens forklaring lød lidt kryptisk, men jeg blev i hvert fald fast besluttet på at finde ud af, hvordan man kan opnå denne specielle 300 effekt :-)

For ikke at begynde at opfinde den dybe tallerken igen, søgte jeg på YouTube, som gav flere tutorials med samme efterbehandlingsmetode. Her er et af dem, som ikke er helt fantastisk, men brugbart :


Jeg fandt et gammelt modelbillede med noget højt græs frem, som jeg synes passede meget godt til 300-stilen (se stor KLIK) :

Jeg har i første omgang gjort billedet brunt / sepia-farvet i Image => Adjustments => Hue/Saturation. Derefter har jeg slavisk fulgt den ovenstående tutorial, bortset fra Gradent Editor, hvor jeg laver en justering af midterste pil (0:37) til venstre i stedet, for at billedet ikke skulle blive alt for mørkt.

Mit færdige billede blev til dette (se stor KLIK) :

Synes selv det ser fedt ud :-)

  • Comments(3)//blog.alieva.dk/#post17