Katja Alieva Photography

Katja Alieva Photography

Selvstændig

DiversePosted by Katja Alieva Tue, April 19, 2011 01:35:32
Der har været noget stille her på bloggen på det seneste.. og det har jeg skam også en rigtig dårlig samvittighed over smiley det har dog en naturlig forklaring!


Jeg har nemlig taget den store skridt med at blive selvstændig for nogle måneder siden, hvilket naturligvis har krævet lidt tid og kræfter.

”Selvstændig fotograf?” - har mange spurgt . Næ, nej - dér må jeg skuffe. :-)

Jeg har, siden jeg var 18, haft et meget borgerligt arbejde, som revisor. At være selvstændig har altid været min drøm, som er nu gået i opfyldelse. Idet jeg er dygtig til mit arbejde og har et rigtigt godt kendskab til regnskabsbranchen, har jeg jo også valgt at blive i samme erhverv og dermed stiftet mit regnskabsfirma Ledger ApS.


Jeg er superglad for mit valg (i hvert fald lige foreløbigt ;-) ). Det er noget sjovere end at være lønslave. En anden slags frihed, den store indflydelse på eget arbejde, ansvar, spændingen og ”salgsviljen”, når man skal hive kunder hjem og den rare følelse, når der kommer mønter ind på bankkontoen.. love it! :-)

Men hvorfor ikke som fotograf?

Jeg siger mange tak til dem, som synes godt om mine billeder og mener at jeg kan leve af det.

Jeg har da også overvejet at have det som levevej, men fornuften vandt, tror jeg. :-)

Mine erfaringer siger at fotografbranchen er ekstremt mættet, i hvert fald i Danmark. Rigtig mange mennesker interesserer sig for foto, næsten enhver har råd til at købe kamera & objektiver i lækker kvalitet og utallige PS tutorials er også frit tilgængelige på Youtube mv.. Det har blandt andet resulteret i, at det næsten er umuligt for folk at finde en praktikplads; rigtig meget arbejde bliver udført gratis og for at få gode opgaver / kunder, skal du frem for alt have et godt netværk. Udbud og efterspørgsel på godt og ondt.


Jeg sammenligner lidt fotobranchen med musik- og skuespillerbranchen. Det er meget prestigefuldt, men der er satme mange fattige musikere og skuespillere… også mange af de dygtige. Det er de færreste, der kommer gennem nåleøjet.

Skal man så bare opgive på forhånd? Nej – har man energien og utrolig stor lyst og vilje til at leve af det man brænder for, så skal det nok lykkes på et eller andet tidspunkt. I nogle brancher er det bare hårdere end i andre, det skal man tage i betragtning.

I mit tilfælde kunne jeg godt ønske mig, at tage fede rockbandsbilleder, billeder af modeller til store modeblade og lave kreative reklamebilleder. Men sandheden er, at jeg nok ender med at skyde billeder af børn, bryllupper, tusinder af produktbilleder og i bedste fald kunne supplere min indtægt med at udbyde fotokurser til andre fotografer (hvorfor bl. a. mange fotografer skriver blogs for at kunne tiltrække mulige kunder). Det er nok meget sjovt de første par år, men kunne godt forestille mig, at fotoglæden forsvandt en dag lige pludselig.

Med de overvejelser, er det ikke en branche for mig, hvis man skulle starte fra bunden af, uden kontakter.

Min interesse for foto ligger i at skabe kreative billeder, hvor det primært er mig, der har bestemt det visuelle udtryk. Det harmonerer bestemt ikke med skydning af børne-, bryllups- og produktbilleder ;-) (jeg har skam også prøvet det par gange, og fik bekræftet at det ikke liiige var mig, haha).

Derfor fortsætter jeg med det jeg kan lide, som jeg hidtil har gjort, på hobby plan – med masser af model- og bandfotos og en god omgang efterbehandling! ;-)

Og fortvivl ikke - vejret er godt og der er par fotoprojekter på vej, som også kommer her på bloggen :-)

God Påske!

  • Comments(5)//blog.alieva.dk/#post25