Katja Alieva Photography

Katja Alieva Photography

Detaljer

DiversePosted by Katja Alieva Fri, February 05, 2010 04:50:58

Jeg har endelig taget mig sammen til at se “The Terminal”, som efter sigende skulle være rigtig god. Filmen handler om en mand fra et fiktivt russisktalende land, som i nogle måneder strander i New Yorks lufthavn.
Filmen er vel ok, men jeg har egentlig svært ved at vurdere den, idet hele min filmoplevelse blev ødelagt af en ret væsentlig detalje. Tom Hanks, som havde hovedrollen, kunne ikke tale russisk.

Russisk er mit modersprog og høre den ellers udmærkede skuespiller forsøge at fremstamme russiske sætninger var en pine for mig. Jeg havde svært at koncentrere mig om handlingen og kunne i det hele taget ikke tage filmen seriøst, kun på grund af det.
Der er i øvrigt mange film, som efter min mening er blevet “ødelagt” på den måde og jeg kan ikke forstå at man bliver ved med at bruge skuespillere, der ikke kan tale et påkrævet sprog flydende. Man kan groft sammenligne det med at se en skuespiller med Adidas kondisko på i en film, hvis handling forgår i 1800-tallet…

Vi er (sikkert med undtagelser!) alle klar over, at film er fiktion, men den skal så vidt muligt ligne virkelighed, hvis vi skal indleve os i den. Det er derfor uhyre vigtigt at få alle de rigtige detaljer på plads, hvis filmen skal virke realistisk for tilskueren.

Jeg vil påstå, at det samme også gælder for billeder.

Det er nok tilfældigt, men jeg har på det sidste stødt på mange modelbilleder, hvor modellen optræder med et eller andet klassisk instrument. Ofte er det rigtigt flotte billeder med lækker lysopsætning, flot instrument og model, men men men…

Jeg kan se, at modellen sandsynligvis aldrig har rørt ved en violin / cello / klaver i sit liv, før denne fotosession. Det afslører modellens lange negle, forkert måde at holde instrument på, ej spændte strenge, noder til et helt andet instrument mv.
Igen bliver hele min billedoplevelse fuldstændig ødelagt og jeg kan ikke længere tage billedet seriøst. Disse forkerte detaljer er som en torn i øjet på mig....

Netop på grund af den ovenfor beskrevne perspektiv, er det for mig meget vigtigt at gøre billedet så realistisk som muligt. Jeg laver derfor altid research, hvis jeg har et specielt motiv med et område, som jeg ikke er bekendt med. Tillige sørger jeg også for, at andre “hverdags” detaljer er på plads (såsom ledningen fra et tændt elektrisk apparat er nu også placeret i stikkontakten etc.)

Det vil simpelthen være så dødærgerligt at lave et teknisk og æstetisk flot billede og opdage, at billedet ingen værdi har for en kender, som straks kan se, at detaljerne ikke passer.

..og det var hvad jeg havde at sige om emnet. :-)

  • Comments(0)//blog.alieva.dk/#post5