Katja Alieva Photography

Katja Alieva Photography

Bedtime

Behind the ScenesPosted by Katja Alieva Mon, March 08, 2010 22:01:02
Forleden dag gik jeg mit såkaldte "inspirations"-billedarkiv igennem (alle mulige slags billeder jeg gemmer fra nettet) og fiskede en tegning op, som jeg fandt et eller andet sted for over 1 år siden.

Jeg har desværre ingen anelse om hvem, der har kreeret den. Tegningen er simpelthen herlig og jeg tillader mig at lægge den ud her på bloggen:

Historien i billedet er så fed, at jeg besluttede mig for at lave noget lignende :-)

Behind the scenes

Billedet blev skudt hjemme hos en ven, som også lånte sin 5-årige charmetrold, Sarah, til at stå model for mig :-)

Eneste passende værelse til motivet var desværre delvist grønt og jeg valgte derfor at tape et Ikea-gardin fast på væggen. Diverse slotte, farvestifter og andet legetøj fra Sarahs værelse blev placeret strategisk i rummet :

..i gang med at finde folks placering, den rigtige vinkel og krammedyr, som skal bruges :

Min model, Irina, har denne gang fået rollen som en skygge. Det viste sig, at opgaven ikke var helt nem. Det tog mig 2 timer og omkring 150 prøveskud at få den ønskede skygge. Enten var den for stor, for skæv, for kraftig...

Glæden var dog stor, da det lykkedes :-) Den "perfekte" lysopstilling bestod af én flash, som stod ca. 10 meter væk ude i entréen. Den blev affyret med fuld styrke, lige på (75-80 graders vinkel).

Ud over flashen har jeg også brugt en natlampe, som kan ses på billedet, for at give billedet en hyggelig stemning samt oplyse pigens hoved.

Sarah, som har ventet spændt på at vi blev færdige med hendes "kulisser", fik leveret konge-præstation uden videre instruktioner fra min side og jeg fik mit billede i kassen efter bare 5 minutter :-) :

Efter at have googlet børnetegninger og tjekket motiverne (da jeg ikke kunne huske, hvad jeg selv tegnede, da jeg var lille :) , fik jeg tegnet par stykker i Photoshoppen:

Tegningerne blev efterfølgende sat ind og bageste væg gjort helt hvidt. En smule toning til sidst og det endelige resultat (se stor KLIK) :

  • Comments(6)//blog.alieva.dk/#post8