Katja Alieva Photography

Katja Alieva Photography

Produktfoto

DiversePosted by Katja Alieva Mon, March 15, 2010 05:07:30

Jeg er for tiden i gang med et hyggeprojekt, hvor jeg, om ikke så forfærdelig lang tid, åbner en webshop med salg af (mine :-) håndlavede smykker.

Til brug for webshoppen skal jeg naturligvis have taget nogle lækre produktfotos og min første tanke var derfor at købe "produktfoto-kit" til formålet. Dog, efter at have tjekket priserne på sådan en, forsvandt min købelyst ret hurtigt...

Lidt oprørsk besluttede jeg at lave en selv! Det lykkedes også - på en time og med en kostpris på bare 10 kr. Hermed er opskriften :

1. Find et stykke møbel med 4 ben (jeg brugte et af sofabordene). Vend det på hovedet og mål afstanden mellem dets ben samt benets længde.

2. Find et stykke hvidt stof, som der må klippes i (jeg brugte Ikea lagen til en flad 10'er!). Der skal nu klippes en figur ud, som giver en terning, der passer til møblets mål, eksempelvis :

3. Sy kanterne sammen (behøver slet ikke at være pænt og kan gøres i hånden). Spænd boksens hjørner fast til møblets ben med en tråd (eller andet, som kan tages af).

4. Skær hul i den ene side, hvor kameraet skal være.... og din boks er færdig! :

Efterfølgende har jeg lagt et stykke hvidt papir i boksen (så man ikke kan se kanten) og stillet 2 flashes, én på hver side (stil gerne en 3. fra oven for bedre resultat) :

..og jeg har fået disse skud i kassen :

Billederne er skudt med 50 mm, f/7,1, ISO 100, lukkertid 1/200 og manuel flash på 1/16 i styrke. Af efterbehandling er der kun foretaget drejning & beskæring.

Synes det gik nemt, smertefrit og ikke mindst billigt :-)


P.S. Husk at pakke din lyskasse væk, hvis du har kæledyr derhjemme. Min kat kan i hvert fald godt lide at gemme sig i den :-)

  • Comments(5)//blog.alieva.dk/#post9