Katja Alieva Photography

Katja Alieva Photography

Skygger

PhotoshopPosted by Katja Alieva Sat, April 17, 2010 21:02:52

For en uges tid siden fik jeg besøg af ingen ringere end tidl. verdensmester i backgammon, Peter Hallberg og stormester & tidl. danmarksmester i skak, Sune Berg Hansen. De to herrer er begyndt at blogge om poker på Coinflip.com og skulle i den forbindelse have taget nogle officielle billeder.

Til de pokerinteresserede, kan deres blogs følges her : Peter Hallberg & Sune Berg Hansen.

Peter og Sune skulle blandt andet have par fællesbilleder, hvor jeg fik kunstnerisk frihed med hensyn til både opstilling og efterbehandling (yes, sir! :) ).

Billederne blev taget udenfor rundt omkring i Sydhavn. Der var godt sollys og jeg besluttede derfor at skyde uden flash og med en reflektorskærm. Dog, da vi var ude på location, blæste det så meget, at det var umuligt for mig både at håndtere skærmen og tage billeder.. Og nej, jeg har ikke en assistent :-/ .

What to do? Jeg har lagt skæbnen i raw-filers og Photoshop's hænder. Jeg fik skudt et billede med en rigtig god og frisk posering fra begge af mine modeller, men desværre med alt for hårde skygger hist og pist. Det har jeg forsøgt at "redde" med et smart PS trick, som jeg ofte bruger specielt på koncertbilleder (hvor jeg skyder uden flash).

Fremgangsmåden

Jeg tager kopi af min originale raw-fil. Jeg justerer originalfilen således, at baggrunden har en korrekt eksponering. Derefter justerer jeg kopien således, at personernes ansigter er en smule overeksponerede:

Jeg lægger originalen som Baggrund, kopien som nyt layer og så kopierer jeg baggrunden (Ctrl+J) og lægger den øverst. Jeg tilføjer Layer Mask til min baggrundskopi, vælger sort Brush Tool (B) og begynder simpelthen at viske skygger ud i ansigtet og tøjet på min korrekt eksponerede baggrund, således at min overeksponerede kopi kommer frem! Det er vigtigt, at sætte brush til lav opacity & flow (5-20%), så man ikke får voldsomme farveovergange. Laver man fejl, kan det dog rettes ved, at man skrifter brushen til hvid og visker fejlområder ud. (se stor KLIK) :

Klikker man baggrund og kopien af, vil det se sådan ud (se stor KLIK) :

Det er faktisk det hele! Efter at du har afbalanceret billedet mht. skygger og lagt lagene sammen, kan man bare gå i gang med generel efterbehandling.

Mit endelige resultat blev til dette (se stor KLIK) :

..og endnu et billede fra fotosession, som dog ikke krævede denne efterbehandling, da sollyset ikke var så hårdt senere på dagen (se stor KLIK) :

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Katja Alieva Thu, May 20, 2010 14:06:08

Var så lidt og tak! :-)

Posted by Thomas Wed, May 19, 2010 20:06:58

Fed nok tak.

Det ser jo rigtig lækkert ud ;)

Posted by Katja Alieva Mon, May 17, 2010 16:18:48

Oh.. jamen, jeg har udført min sædvanlige toning, som jeg har beskrevet her : http://blog.alieva.dk/#post6

Jeg har i første omgang fået den ønskede farve på himlen. Derefter har jeg markeret jorden uden om personernes ben (med lasso tool) på originalen, klippet det ud med nok omkring 30-40p feather (min billedfil er ca. 5000px i bredden). Den har jeg tonet frem til den gule farve og lagt det ovenpå mit lag med den færdige himmel...

Efter at have lagt dem sammen har jeg vist også brugt noget shadows / highlights på udvalgte steder, kontrastregulering og pillet lidt ved levels.


Posted by Thomas Mon, May 17, 2010 15:59:40

Tænkte bare på hvad du havde gjort af efterbehandling ved dette billede: http://www.alieva.dk/blogpict/coinflip/1.jpg

Posted by Katja Alieva Tue, May 11, 2010 15:21:10

Hej Thomas


Jeg er ikke helt med på, hvad du spørger om?

Posted by Thomas Tue, May 11, 2010 15:08:03

Hmm og hvad er så efterbehandlingen på første billede :P ??