Katja Alieva Photography

Katja Alieva Photography

Huskeliste

DiversePosted by Katja Alieva Wed, September 15, 2010 23:50:26

Så er jeg tilbage :-) Beklager den lange pause, men jeg har desværre haft monstertravlt på alle fronter.

Jeg fik heldigvis holdt en miniferie i Østrig i sidste uge (præget af for meget øl & wienershnitzel...! ) og har nu endelig fået lidt mere overskud til mine hobbies.

Selvom man har for meget rundt om ørerne kan man jo alligevel godt tage kameraet op af tasken et par gange, hvilket jo også var tilfældet, da en gammel klassekammerat tilbage fra handelsskolen skrev til mig på Facebook.

Manden ville prøve at få foden inden for skuespillebranchen og skulle derfor bruge par modelfotos til hans portfølje. Det var jeg frisk på og vi fik arrangeret en hurtig fotosession ude i Dragør.

Jeg har valgt Dragør (nær græs og havet), fordi min model er iraner. Jeg synes at der allerede findes nok billeder, som eksempelvis har en graffiti-betonbygning som location med en model, som er mørk i huden - for at få en sej gangsta look. For at undgå klicheer, blev det derfor til naturomgivelser.

(For en kort bemærkning kan jeg i øvrigt også lige snige dette link ind, hvis vi skal tale om klicheer ;-) :: The Brick-Wallers Club )

Udover valg af location har vi ikke haft gang i den store planlægning. Manden skulle tage sit pæne tøj med efter eget valg og så kunne vi ellers tage det derfra.

Efterhånden som vores fotosession skred, blev jeg særlig opmærksom på små detaljer / situationer, som jeg helt sikkert kommer ud for en anden gang. For at have dem i tankerne til næste gang og forhåbentligt forbedre mine billeder, ville det derfor være rart med en lille huskeliste :

1. Tøj og udseende

a. Det er en selvfølge, at håret & make-up mv. skal være tip top (piger/drenge). Modellen skal naturligvis også være udhvilet og veloplagt på dagen.

b. Husk at stryge tøjet. Selv en 3.000 kr. dyr skjorte vil ligne noget der er fra en genbrugsbutik, når den er krøllet. :-)

c. Valg af farverigt tøj kan i stor grad pifte et billede op (farven skal dog stadig afbalanceres i forhold til din location) !

Det er lidt sjovt at se, hvilken forskel en lilla skjorte kan gøre :


d. Vær altid opmærksom på, at modellens hænder ikke ser akavede ud og at tøjet sidder som det skal!

2. Den menneskelige faktor

a. Mange finder det ubehageligt og/eller unaturligt at stå foran et kamera. Hvis din model skal føle sig godt tilpas, hjælper det meget at få ham/hende til at udføre noget fysisk.

Jeg kan finde på at bede min model om at skrige (spille en rolle, hvor man er midt i et skænderi), danse eller lave nogle komiske / dramatiske udtryk. Samtidig skal man naturligvis selv komme ind i kampen og vise alle de ting man vil have sin model til at gøre :-) Det bliver som regel underholdende for alle og efter en halv times tid er din model kommet så meget ind i rollen, at man kan begynde at skyde de billeder, man er kommet for!

b. De fleste mennesker har opbygget en forestilling om deres image og fremståen over for andre mennesker. Det kan derfor nogle gange være en udfordring at få modellen til at posere på en bestemt måde, have bestemt tøj mv. Det er derfor altid en god idé løbende at vise billeder man har taget og samtidig forklare idéen bag posering mv. samt hvorfor man tror, at det vil se godt ud.

-------

Det er lidt ironisk - selvom beskrevne punkter er ret banale, er det dem jeg tit og ofte overser midt i prosessen, da jeg mest er optaget af at få et godt lys og den rigtige fokus. Man lærer det nok på et tidspunkt, hvis man har det i baghovedet nok gange :-)

Til sidst er der lidt færdigbehandlede billeder fra fotosession :

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Morten Fjord Stengaard Sat, October 30, 2010 10:14:17

Også jeg har ventet med spænding på nyt fra dig. Og som altid levere du klasse billeder og brugbare informationer. TAK!

Posted by Katja Alieva Sun, October 03, 2010 17:48:01

Hej Thomas

Yes, I'm back :-) Mange tak!

Posted by Thomas Mon, September 27, 2010 15:25:48

Hey.

Endelig kom der noget nyt fra dig :P

Igen er det nogle rigtige fine billeder du har skudt! Jeg er helt vild med lyset & farverne på billederne!

Thumbs up


Thomas

http://thomasbaunsgaard.blogspot.com/