Katja Alieva Photography

Katja Alieva Photography

Produktfoto

DiversePosted by Katja Alieva Mon, March 15, 2010 05:07:30

Jeg er for tiden i gang med et hyggeprojekt, hvor jeg, om ikke så forfærdelig lang tid, åbner en webshop med salg af (mine :-) håndlavede smykker.

Til brug for webshoppen skal jeg naturligvis have taget nogle lækre produktfotos og min første tanke var derfor at købe "produktfoto-kit" til formålet. Dog, efter at have tjekket priserne på sådan en, forsvandt min købelyst ret hurtigt...

Lidt oprørsk besluttede jeg at lave en selv! Det lykkedes også - på en time og med en kostpris på bare 10 kr. Hermed er opskriften :

1. Find et stykke møbel med 4 ben (jeg brugte et af sofabordene). Vend det på hovedet og mål afstanden mellem dets ben samt benets længde.

2. Find et stykke hvidt stof, som der må klippes i (jeg brugte Ikea lagen til en flad 10'er!). Der skal nu klippes en figur ud, som giver en terning, der passer til møblets mål, eksempelvis :

3. Sy kanterne sammen (behøver slet ikke at være pænt og kan gøres i hånden). Spænd boksens hjørner fast til møblets ben med en tråd (eller andet, som kan tages af).

4. Skær hul i den ene side, hvor kameraet skal være.... og din boks er færdig! :

Efterfølgende har jeg lagt et stykke hvidt papir i boksen (så man ikke kan se kanten) og stillet 2 flashes, én på hver side (stil gerne en 3. fra oven for bedre resultat) :

..og jeg har fået disse skud i kassen :

Billederne er skudt med 50 mm, f/7,1, ISO 100, lukkertid 1/200 og manuel flash på 1/16 i styrke. Af efterbehandling er der kun foretaget drejning & beskæring.

Synes det gik nemt, smertefrit og ikke mindst billigt :-)


P.S. Husk at pakke din lyskasse væk, hvis du har kæledyr derhjemme. Min kat kan i hvert fald godt lide at gemme sig i den :-)

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Katja Alieva Thu, March 18, 2010 16:43:16

Hej Thomas

Det er 480EX flash, som jeg bruger sammen med ST-E2 (speedlite transmitter, som fungerer via infrarød - så slipper du for ledninger!). Det fungerer ret godt, efter min mening.

Hilsen

Katja

Posted by Thomas Thu, March 18, 2010 14:55:54

Hmm.. Det er sgu da ret godt fundet på...

Kom til at tænke på hva det var for nogle små flashlys du bruger? altså hva de hedder osv?

Skal selv ud og ha' fat i noget, men er lidt lost på det område:P

Posted by Morten Nielsen Mon, March 15, 2010 20:34:47

genialt. Beauty AND brains! Smykkerne er også ret flotte, kunne lige så godt være taget af en prof (men det er de jo sådan set også...).

Posted by Katja Alieva Mon, March 15, 2010 19:22:42

Jeg takker! :-)

Posted by Kenny Møller Mon, March 15, 2010 09:47:36

Det var da egentlig en genial idé at smække sofabordet på hovedet...

Flot fotos og fede smykker! ;-)